אחד מפתרונות האופטיקה המובילים והיעילים ביותר שקיימים היום, הוא עדשות המגע שכולנו מכירים, ורבים מכם ודאי עושים בהן שימוש על בסיס יומיומי. עם זאת, כמו כל פתרון או אמצעי שקיים בעולם, גם לעדשות מגע ישנם מספר חסרונות, כאשר אחד מהם הוא היתכנות של הופעת אלרגיה לעדשות מגע. במה בדיוק מדובר, איך ניתן לזהות את זה, וחשוב מכל איך מתמודדים עם אלרגיה שכזו? על זאת ועוד בכתבה הבאה.
תוכן עניינים
זיהוי מקדים: מהם הסימפטומים של אלרגיה לעדשות?
אלרגיה לעדשות מגע היא אינה אלרגיה לעדשות עצמן, אלא כזו הנובעת ממגע בין חלבונים וחומרים המצטברים על העדשה, לבין העפעפיים שלנו. לתופעה זו ישנם מספר סימפטומים נפוצים שעלולים להופיע ולבשר על בואה של האלרגיה. בין הסימפטומים הנפוצים ישנם הסימפטומים הבאים:
- הפרשות שונות מהעיניים
- אדמומיות בעיניים
- תחושת גירוי וגירוד בעין
- פגיעה או הידרדרות באיכות הראייה
- עקצוץ בעין או הופעה של בצקות
נציין כמובן שתסמינים אלו אינם מעידים באופן חד משמעי על תחילתה של אלרגיה לעדשות מגע וכי הם עלולים להופיע מסיבות שונות נוספות. על דבר אחד נסכים פה אחד – אם תסמין כזה או אחר מופיע אצלכם, מומלץ לגשת לגורם מוסמך לבדיקה של העניין.
זהירות אלרגיה בדרך: אלו הם הגורמים האפשריים לאלרגיה לעדשות מגע
אלרגיה לעדשות מגע, נובעת כאמור ממגע של העפעפיים עם חומרים שונים המצטברים על עדשות המגע. לאור זאת, ישנם מספר גורמים אפשריים אותם ניתן למנות, שעלולים להוביל באופן ישיר ועקיף לאלרגיה לעדשות מגע:
- דלקת עיניים – ישנן דלקות שמקורן בשכבה דקה העוטפת את החלק הפנימי של העפעף, אשר גורמת לגירוי מתמיד של העין. דלקת זו מתפרצת ובאה לידי ביטוי בצורה מובהקת כאשר נעשה שימוש בעדשות מגע, אשר צוברות חומרים המגרים שכבה זו בעפעף בצורה מוגברת.
- חומרי ניקוי של העדשה – לעיתים, חומרים שונים בתמיסות הניקוי של העדשות, עלולים לגרום לגירוי של העין, מה שמוביל לאלרגיה בדרגה כזו או אחר לעדשות המגע.
- אלרגנים "כלליים" – אלרגנים שונים שאינם קשורים בהכרח לעדשה עצמה, עלולים להצטבר על השכבה החיצונית של עדשות המגע, ולגרום לתגובה אלרגית של העין.
נוסף על כל אלו תוכלו למצוא גורמים אפשריים נוספים לאלרגיה לעדשות מגע כגון יובש בעיניים והצטברות של חומרים שונים על העדשות.

כיצד מטפלים באלרגיה לעדשות?
התמודדות עם אלרגיה לעדשות מגע היא אינה עניין מורכב במיוחד, אך היא בהחלט מחייבת תשומת לב בהקדם האפשרי לטובת שמירה על בריאות העיניים. אם כן, ראשית כל ולפני הכל, אם מתפתחת לכם אלרגיה לעדשות המגע, יש להפסיק את השימוש בעדשות המגע עד לקבלת ייעוץ וטיפול רפואי מקצועי. לאחר מכן, יש להישמע להוראות הגורם המוסמך בכל הנוגע להמשך השימוש בעדשות. בין דרכי הטיפול בהן תתקלו, תוכלו למצוא את האמצעים הבאים:
- מעבר לעדשות מגע יומיות לטובת שמירה אידיאלית על ההיגיינה של העדשה והעין.
- שימוש בתמיסות ניקוי ואחסון ייחודיות המונעות בצורה אידיאלית הצטברות חומרים על העדשה.
- שמירה על היגיינה קפדנית ככל הניתן של עדשות המגע ועוד.
אופטיקה הלפרין: דואגים לבריאות העיניים שלכם מ-א' ועד ת'
זקוקים לעדשות מגע יומיות, או עדשות מגע מכל סוג שהוא, כמו גם חומרי ניקוי ייעודיים ועוד? מעוניינים לבצע בדיקות ראייה, לרכוש זוג משקפי שמש חדשים או משקפי ראייה? אנחנו באופטיקה הלפרין כאן עבורכם! עם ותק וניסיון של עשרות שנים, מקצועיות ברמה הגבוהה ביותר, ואיכות ללא פשרות, אנחנו נשמח לספק לכם מענה לכל צורך. רוצים לשמוע עוד? חפשו אחר המוצרים השונים באתר שלנו, או הגיעו לסניף הקרוב לביתכם ותהנו משירות יוצא דופן! נתראה.
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין אלרגיה לעדשות מגע ליובש בעיניים?
יובש בעיניים הינו גורם אפשרי לאלרגיה לעדשות מגע. כמו כן, יובש בעיניים הוא תסמין שיכול להיווצר מסיבות שונות ומגוונות, בעוד שאלרגיה לעדשות מגע מקורה בגורמים וסיבות ממוקדים הרבה יותר.
האם ניתן למנוע אלרגיה לעדשות?
אלרגיה לעדשות מגע נגרמת לרוב כתוצאה מהצטברות של חלבונים וחומרים על עדשות המגע, שבאים במגע עם השכבה הפנימית של העפעפיים. לכן, ככל שתשמרו טוב יותר על ההיגיינה של עדשות המגע, כך הסיכוי למנוע אלרגיה לעדשות יגדל.
האם עדשות מגע יומיות פחות אלרגניות?
עדשות מגע יומיות בפני עצמן הן אינן פחות אלרגניות. עם זאת, לאור תדירות ההחלפה הגבוהה, הגורמת לאסתטיקה והיגיינה ברמה גבוהה יותר, עדשות מגע יומיות בהחלט מהוות אמצעי יעיל למניעת אלרגיה לעדשות מגע.