חושבים להתחיל ללמוד נהיגה? טופס ירוק מקוון ובדיקת ראייה לרשיון נהיגה הם הצעד הראשון!
קיבלתם החלטה להוציא רישיון נהיגה? מצוין! כאן תוכלו לקרוא על כל התהליך החל מהבירוקרטיה והוצאת טופס ירוק, ועד לשלב בו תקבלו את הרישיון המיוחל.
על מנת להקל עליכם את התהליך, חילקנו אותו לשני שלבים. השלב הראשון מקנה מידע כללי על הוצאת הרישיון, ועל הסידורים הטכניים שטרם לימוד הנהיגה והמבחנים, והשלב השני עוסק במבחן התיאוריה, בשיעורי הנהיגה ובמבחן המעשי.
לנוחותו של מי שפחות מתחבר להסברים הארוכים והמפורטים הכנו את סקציית השאלות והתשובות שבתחתית עמוד זה. תוכלו לקפוץ ישירות אליה ולקבל את כל המידע הדרוש לכם כשהוא מתומצת בנקודות קצרות.
הסניפים בהם ניתן לבצע צילום ובדיקת ראייה להגשת טופס ירוק מקוון
אילת - התמרים
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א-ג: 9:30-14:30
ב, ד, ה: 9:30-14:30 | 16:00-19:30
ו’: סגור
אשקלון - מתחם פאואר סנטר
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’:10:00-19:00
ו’: 09:00-13:00
בית שמש - מרכז ביג
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’:10:00-19:00
ו’: 09:00-13:00
דיזינגוף סנטר
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’:10:00-18:00
ו’: 09:00-13:00
הרצליה
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’:10:00-15:00 | 16:00-19:00
ו’: 10:00-14:00
טבריה
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’, ב’, ד’, ה’ 09:00-17:00 | ג’ 09:00-13:00
ו’: 10:00-13:00
יוקנעם - מרכז ביג
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’:10:00-19:00
ו’: 09:00-13:00
ירושלים- קניון מלחה
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’:10:00-13:00 | 14:00-19:00
ו’: 09:00-13:00
מודיעין - ישפרו סנטר
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’:10:00-19:00
ו’: 09:00-13:00
נתיבות- גלובוס סנטר
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ד’ 10:00-18:00 | ה’ 10:00-14:00
ו’: 10:00-13:00
פרדס חנה
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’ – 10:00-16:00
ו’: 10:00-13:00
צפת
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’, ב’, ד’, ה’ 09:00-15:00 16:00-18:00 | ג’ 09:00-14:00
ו’: 09:00-14:00
קרית מלאכי
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’: 09:00-14:00 | 16:00-19:00
ו’: 09:00-13:00
ראשל"צ מערב
שעות פעילות תחנת צילום עבור משרד הרישוי:
א’-ה’: 10:00-19:00
ו’: 10:00-13:00
שלב 1 - מי זכאי להוציא רישיון נהיגה?
כל אדם שמחזיק בתעודת זהות ישראלית, או לחילופין מי שיש לו אשרת שהייה בארץ והוא רשום במרשם הזרים של רשות האוכלוסין, יכול להתחיל את התהליך החל מגיל 15.5, כאשר את המבחן המעשי (טסט) יוכל לעשות מגיל 16 לאופנוע (רישיון A2,A1) או מגיל 16.5 לרכב (רישיון B).
מהו טופס ירוק ולמה הוא נקרא כך?
תהליך הוצאת הרישיון מתחיל בטופס ירוק. הטופס הירוק הוא טופס שאותו אתם נדרשים למלא על מנת להגיש בקשה לרישיון נהיגה ממשרד הרישוי. את הטופס הירוק יש למלא לפני תחילת לימודי הנהיגה – כלומר, לפני התאוריה ולפני השיעורים המעשיים. את הטופס הירוק עצמו מנפיקים באתר משרד התחבורה.
בעבר, מי שהיה זקוק לטופס ירוק היה צריך ללכת לסניף דואר, ולשלם אגרה על מנת שינפיקו עבורו טופס ירוק. היה זה דף מודפס עם רקע ירוק בצידו הקדמי ועם כיתוב בצבע ירוק, ומכאן הוא קיבל את שמו.
לאחר ביצוע התשלום, הוא היה מקבל טופס למילוי פרטים אישיים, הצהרה על המצב הבריאותי של מבקש הרישיון וחתימת רופא משפחה המעיד על כך (חתימה עליה היה צריך לשלם סכום לא מבוטל); אישור רופא עיניים על מידת כושר הראייה של מבקש הרישיון; ולבסוף, אישור על מעבר מבחן עיוני ומעשי. למעשה, הטופס הירוק היה מלווה אותו לאורך כל התהליך עד לקבלת הרישיון הנכסף.
לטופס הירוק הישן היו כמה חסרונות. ראשית, התלמיד היה מבזבז סכומי כסף וזמן לרוב על הבדיקות אצל רופא המשפחה והעיניים, וכן על הצילום והוצאת הטופס.
בנוסף, הוא היה צריך לעבור תהליך מאוד ארוך עם הטופס, החל משלב הצילום והנפקת הטופס, דרך מבחן התיאוריה, ועד למבחן המעשי בסוף התהליך. אם חלילה אבד הטופס באמצע התהליך, התלמיד היה בבעיה לא פשוטה. באופן עקרוני הוא נדרש להתחיל את כל התהליך מהתחלה, כולל בדיקת עיניים, בדיקת רופא משפחה, ומבחן תיאוריה (או לחילופין קביעת תור במשרד הרישוי ובקשת חתימה על ביצוע מבחן התיאוריה).
היום התהליך הרבה יותר פשוט וקל. החל מתאריך 10.5.20 נכנסה לתוקף רפורמה, עליה חתם שר התחבורה דאז בצלאל סמוטריץ’, לפיה לא ניתן לעשות יותר שימוש בטופס ירוק מנייר, ואת הבקשה לקבלת רישיון נהיגה מגישים באמצעות טופס ירוק מקוון.
הגשת טופס ירוק לתיאוריה
קבלת רישיון נהיגה היא צעד חשוב עבור אנשים רבים. על מנת לקבל רישיון נהיגה. תהליך הוצאת טופס ירוק לרישיון נהיגה כרוך בהגשת המסמכים הדרושים, כגון הוכחת זהות, מקום מגורים וגיל. כמו כן, תידרש לעבור ולעבור הן מבחני נהיגה בכתב והן לפני שתוכל לקבל את הטופס הירוק שלך. לאחר קבלת הטופס, תוכל להגיש בקשה לרישיון הנהיגה שלך באתר משרד התחבורה. בעזרת הטופס הירוק תוכלו להשיג במהירות ובקלות את רישיון הנהיגה ללא כל טרחה.
איך מגישים בקשה להוצאת רישיון נהיגה?
על מנת להתחיל את תהליך הוצאת הרישיון עליכם להיכנס לאתר משרד התחבורה, ולמלא את הטופס המקוון “בקשה להוצאת רישיון נהיגה”. בטופס זה תתבקשו למלא פרטים אישיים (מספר זהות, שם פרטי ומשפחה), פרטי התקשרות (טלפון ודוא”ל), להביע הסכמה למסירת מידע רפואי לרשות הרישוי, ולהצהיר על מצבו הרפואי של מבקש רישיון הנהיגה. שימו לב! גם אם יש לכם מגבלה רפואית, אין זה אומר שבקשתכם תידחה. ייתכן שתידרשו לאישור נוסף וכדומה.
הבשורה הטובה היא, שבשונה מבעבר, היום כבר לא צריך ללכת לרופא משפחה על מנת לקבל אישור לטופס ירוק, משום שמשרד הרישוי מסתמך על הצהרת הבריאות שלכם. בנוסף, יתרונו המובהק של טופס ירוק מקוון, זה שאי אפשר לאבד אותו, ולכן אין צורך בשחזור התהליך שוב בשום מקרה. אם כבר ביצעתם חלק מהתהליך, אין צורך לעשות זאת שוב.
לאחר מכן, עליכם לבחור את דרגת הרישיון הנדרשת עבורכם. ניתן לעשות זאת כאן
עם סיום מילוי הטופס הירוק המקוון, תקבלו הוראות להמשך התהליך, באמצעות מסרון למספר הנייד שהזנתם, או מסרון קולי לבחירתכם (מתאים בעיקר עבור חלקים מהציבור החרדי שאינם מקבלים מסרונים לנייד).
אם לא קיבלתם מסרון, חייגו למוקד הטלפוני של משרד הרישוי במספר 5678*
צילום תמונה לרישיון ובדיקת ראייה
לאחר מילוי הטופס הירוק המקוון ניתן לגשת מיידית לביצוע בדיקות ראייה והנפקת תמונת הרישיון בתחנות הצילום המורשות על ידי משרד הרישוי. לתחנת הצילום יש להגיע עם מסמך מזהה (תעודת זהות או דרכון. אנשי כוחות הביטחון יכולים להגיע עם חוגר, תעודת קצין או תעודת שוטר). הנפקת טופס ירוק מקוון + בדיקת ראייה / הנפקת רישיון נהיגה בינלאומי: הנפקה + צילום במקום מתבצעת בתחנות מורשות של משרד הרישוי.
רשת אופטיקה הלפרין מקיימת שיתוף פעולה עם משרד הרישוי, כך שתוכלו למצוא אצלנו בתוך הסניפים תחנות מורשות של משרד הרישוי!
לאופטיקה הלפרין ישנם מספר סניפים בהם תוכלו לבצע את בדיקת הראייה וגם יצלמו אתכם. הצילום יישמר במאגר משרד הרישוי. יש להצטייד בתעודה מזהה עם תמונה (תעודת זהות או דרכון) ולהגיע לסניף באופן אישי.
בדיקת ראייה לטופס ירוק מקוון- מתבצעת ע”י אופטומטריסט מורשה בכל הסניפים שלנו. מי שיש לו כבר תמונה במאגר (בדרך כלל מי שעשה רישיון לכלי רכב אחר בעבר) יכול להגיע לסניפים המפורטים כאן, לבצע את בדיקת הראייה ולקבל את הטופס הירוק ללא צורך בצילום.
הסניפים בהם ניתן לבצע בדיקת ראייה לטופס ירוק מקוון (למי שיש תמונה במאגר)
- מבשרת החוצבים
- מעלה אדומים קניון עופר
- נתניה גנדן
- נתניה הרצל
- נתניה עיר ימים
- סנטר י-ם
- עכו
- עכו עזריאלי
- עפולה ביג
- ערד מרכז צים סנטר
- קניון גבעתיים-עזריאלי
- קניון הגבעה גבעת שמואל
- קרית שדה התעופה איירפורט סיטי
- ראש פינה
- ראשל”צ
- אשקלון חוצות
- אשקלון נפתי
- ב”ב איצקוביץ
- בית שאן צים סנטר
- גן יבנה
- חדרה
- חולון סוקולוב 54
- חיפה הדר
- חיפה חוצות המפרץ
- חיפה עזריאלי
- י-ם קניון הדר
- כפר סבא שבירו
- לוד
עלות בדיקת הראייה לטופס הירוק המקוון: 50 ₪. מיד לאחר הבדיקה הצוות יחתום על הטופס הירוק המקוון וידווח למשרד הרישוי.
מבצע בלעדי ללקוחותינו! בדיקת ראייה לרישיון + משקפי שמש ב-119 ₪ (כולל משקפי שמש ממותגי הבית עד מחירון 199 ₪).
עלות הנפקת רישיון בין לאומי: 8 ₪.
שלב 2 - מבחן עיוני ומעשי ושיעורי נהיגה
מבחן עיוני (תיאוריה)
לאחר ביצוע בדיקת הראייה והנפקת תמונה עבור רישיון הנהיגה, אתם יכולים לעבור למבחן העיוני (תיאוריה), בו תידרשו להוכיח את שליטתכם בחוקי התנועה ובתמרורי הדרך השונים. אם עדיין אינכם מכירים את חוקי התנועה ואת התמרורים, אתם יכולים להוריד יישומי למידה לנייד שלכם או לרכוש ספרים המלמדים את החוקים. אלו יקנו לכם את המידע, לצד שאלות חזרה והדמיית מבחנים.
קביעת תור לתיאוריה
האם צריך לקבוע תור לתיאוריה?
קביעת התור איננה חובה, אך היא מומלצת על מנת לוודא שלא תגיעו סתם. על מנת לעבור את המבחן תצטרכו לשלם את האגרה בסך 64 ₪ באתר בו אתם מזמינים את הבחינה, או במקום הבחינה.
עליכם להגיע 15 דקות לפני התור שנקבע עבורכם. הביאו אתכם לבחינה תעודת זהות או דרכון בתוקף (או תעודת חוגר/קצין/שוטר), והראו לבוחן את המסרון שקיבלתם על אישור סיום התהליך המקוון. אם שילמתם באתר, עליכם להביא גם את אישור התשלום איתכם.
הבחינה מתבצעת מול מחשב בשיטת בחירה מרובה, כלומר תשובה אחת נכונה מתוך כמה תשובות לשאלה המוצעת (מוכר גם כ’מבחן אמריקאי’). מתוך 30 שאלות עליכם לענות נכון לפחות על 26 בכדי לעבור את המבחן בהצלחה. זמן הבחינה אורך עד 40 דקות.
איך קובעים תור לתיאוריה?
מרגישים שאתם שוחים בחומר? מצוין! הזמינו תור למבחן עיוני כאן, בסניף הקרוב למקום מגוריכם (או בסניף אחר לפי העדפתכם).
שיעורי נהיגה
זהו, אתם יכולים להתחיל ללמוד נהיגה. כעת אתם יכולים לבחור מורה נהיגה טוב, שיוודא שתדעו טוב שימוש נכון בדרכים ושליטה על הרכב. מספר השיעורים המינימלי הנדרש על מנת לעבור למבחן מעשי הוא 28 לרכב או 15 לאופנוע. עלות שיעורי הנהיגה כיום היא בין 130 ל170 ₪, כאשר שיעור אורך כ45 דקות.
אם לדעתכם המורה שלקחתם לא מתאים עבורכם, אתם יכולים להחליף מורה בכל שלב. כל שעליכם לעשות הוא לבקש מהמורה הנוכחי אישור על השיעורים שעברתם, ולבחור מורה חדש, אצלו תמשיכו את השיעורים מהיכן שהפסקתם.
מבחן נהיגה מעשי (טסט)
כעת, לאחר שעברתם את כל השיעורים, אתם שולטים ברכב כראוי, יודעים להתמודד עם מצבי נהיגה שונים, ומרגישים מוכנים למבחן המעשי. לפני כן תצטרכו לעבור ‘טסט פנימי’, מבחן עם מורה נהיגה המדמה טסט, ובודק את יכולתכם המוערכת לצלוח מבחן מעשי. עלות המבחן משתנה, ונעה בין 150-250 ₪.
לאחר שעברתם את הטסט הפנימי, מורה הנהיגה שלכם יזמין עבורכם תור למבחן מעשי. המבחן עצמו עולה 229 ₪, אך לפני ביצוע המבחן תצטרכו לשלם באתר משרד התחבורה אגרת בחינה בסך 318 ₪.
מבחן נהיגה מעשי אורך כ25 דקות, במהלכם עליכם לנסוע בדרך שנקבעה מראש, כאשר הבוחן יבדוק את יכולתכם לשלוט ברכב, והיכרותכם עם חוקי התנועה.
עברתם? מזל טוב! הרישיון יישלח אליכם בדואר.
לא עברתם? אל דאגה, אתם לא לבד. רוב הנבחנים אינם עוברים בטסט הראשון.
מה שעליכם לעשות כעת, הוא לתאם עם מורה הנהיגה שלכם קביעת מועד חדש למבחן מעשי, ועד אז, עליכם להמשיך ולקחת שיעורי נהיגה על מנת שלא תאבדו את המיומנות שלכם. כך לטסט הבא תגיעו מוכנים אף יותר.
בהצלחה!
שאלות נפוצות
מה זה טופס ירוק?
בכדי להתחיל בתהליך הוצאת רישיון נהיגה, יהיה עליכם להפיק טופס רש”ל 18, המוכר יותר בכינויו “טופס ירוק”. טופס זה ייחודי לכל דרגת רישיון והוא עתיד ללוות אתכם לאורכו של כל התהליך, עד להוצאת רישיון הנהיגה שלכם בשעה טובה. טופס ירוק יכלול את תמונתכם, פרטיכם האישיים, כשירותכם הרפואית לנהיגה, וכמובן, גם את תוצאותיהם של המבחנים העיוניים והמעשיים שתעברו לאורך התהליך.
האם צריך טופס ירוק לתיאוריה?
הדעה הרווחת בציבור היא כי לימודי הנהיגה מתחילים בלימוד למבחן התיאוריה. במציאות, את הטופס הירוק (שהוא, כמו שהבנתם כבר מעין סוג של כרטיס אישי שלכם לכל נושא הנהיגה עד לקבלת הרישיון), יהיה עליכם להוציא ולהתחיל למלא טרם תחילת לימוד הנהיגה שלכם, בשלב שבו אתם רק מתחילים לחשוב על לימודי נהיגה, עם הגיעכם לגיל המינימאלי שנקבע בחוק ללימוד הנהיגה להוצאת סוג רישיון הנהיגה שאתם מתכוונים להוציא. למשל, בגיל 15 תוכלו להתחיל ללמוד נהיגה על טרקטור, ולכן, תוכלו להוציא טופס ירוק המיועד לרישיון מסוג זה בגיל 15. לעומת זאת, בגיל 16 תוכלו להתחיל בלימודי הנהיגה באופנוע וברכב הפרטי שעד לשמונה נוסעים, ולכן, את הטופס הירוק הנדרש לשם כך תוכלו להוציא רק בגיל 16 וכן הלאה.
איפה מוציאים טופס ירוק?
כיום, התהליך לקבלת טופס ירוק מתחיל באופן מקוון באתר משרד התחבורה. עד לפני זמן לא רב (ליתר דיוק, עד לשנת 2020), כל מי שהתכוון להתחיל בלימודי הנהיגה שלו ונזקק לטופס הירוק, נאלץ להגיע לסניף הדואר הקרוב, ולשלם את האגרה בכדי שהפקידים שבאשנב ינפיקו עבורו את הטופס המבוקש. הטופס-עצמו הודפס בצבע ירוק על דף שרקעו ירוק, ומכאן, הוא זכה לשמו העממי – הטופס הירוק. לאחר ביצוע התשלום, הייתם מקבלים טופס שבו הייתם צריכים למלא את פרטיכם האישיים, להצהיר על מצבכם הבריאותי (וללוות את ההצהרה בחתימת רופא המשפחה המאשר זאת), ולצרף אישור של אופטומטריסט או רופא עיניים בנוגע לטיב הראייה שלכם. לאחר כל הפרטים והמסמכים הללו, ניגשתם לסניף משרד הרישוי, החתמתם את הטופס כראוי, ורק אז – הייתם רשאים להתחיל בלימודי הנהיגה שלכם, התיאורטיים והמעשיים.
כיום, התהליך קוצר והוא הפך קל בהרבה.
איך מוציאים טופס ירוק? איך מוציאים טופס ירוק לתיאוריה?
בכדי להתחיל בהוצאת הטופס הירוק יהיה עליכם להתחיל במילוי טופס ירוק מקוון משרד התחבורה “הצהרה בדבר מצבו הרפואי של מבקש רישיון נהיגה ” בקישור זה.
מספר דברים חשובים שאליהם יש לשים לב:
- מומלץ למלא את הטופס שבקישור באמצעות דפדפן כרום, מכיוון שאתרים ממשלתיים בעייתיים מעט בתפקודם ובתגובותיהם בכל הנוגע לדפדפנים אחרים.
- לפני תחילת מילוי הטופס, יש להיכנס לטבלה הכוללת את דרגות (סוגי) רישיונות הנהיגה ולברר מהי דרגת הרישיון הנחוצה לכם (כלומר – מה סוג הרכב שעבור נהיגה בו בכוונתכם להוציא רישיון נהיגה).
- חשוב לוודא גם כי שמכם המלא (שם פרטי ושם המשפחה) מעודכן באנגלית ברישומי רשות האוכלוסין וההגירה.
- עליכם להצטייד בטלפון נייד, שבאמצעותו תקבלו את מסרוני הסמס המאמתים את פרטיכם האישיים ומאשרים התקדמות השלבים בתהליך. במכשירי הטלפון החסומים לקבלת סמס, תתקבלנה הודעות קוליות בהתאם.
מילוי טופס ירוק – איך מוציאים טופס ירוק דיגיטלי?
למילוי הטופס הירוק אונליין 3 שלבים:
מילוי החלק של הפרטים האישיים ופרטי ההתקשרות שלכם, מילוי החלק של ההצהרה וההסכמה בכתב למסירת המידע הרפואי הרלוונטי לרשות הרישוי ומילוי הצהרת הבריאות, הכוללת מספר שאלות הנוגעות למצבכם הגופני והנפשי.
חשוב לדעת, כי תשובה חיובית כלשהי באחד מסעיפי הצהרת הבריאות אין פירושה, בהכרח, דחיית הבקשה באופן אוטומטי, אלא שהיא עשויה לגרור לבקשה לצירוף מסמכים רפואיים מסוימים להצהרתכם הרפואית. כיום, בניגוד לעבר, אין צורך בחתימתו של רופא המשפחה על ההצהרה הרפואית המעידה על כשירותכם, ומשרד התחבורה מסתפק בהצהרת המבקש.
לאחר מילויים של שלושה חלקי הבקשה, העתק של הטופס המלא ישלח אליכם למייל (על פי כתובת הדואר האלקטרוני שמילאתם) או לנייד (למספר אותו הכנסתם לטופס). לחילופין, תוכלו לשמור את הטופס באתר או להוריד אותו כקובץ PDF למחשבכם.
המסרון שתקבלו לנייד יאפשר לכם לעבור לשלב הבא – הצילום בתחנת הצילום וביצוע בדיקות ראייה.
טופס ירוק בדיקת עיניים
בשלב זה, יהיה עליכם לגשת לאחת מהתחנות הרשומות בקישור זה לצורך צילום תמונה. עליכם להצטייד בתעודה מזהה (ת. הזהות שלכם או דרכון). אם טרם מלאו לכם 16, תצטרכו להגיע לתחנת הצילום כשאתם מלווים באחד מההורים, כשברשותו תעודת הזהות שלו והספח שבו אתם רשומים. הצילום אינו כרוך בתשלום, ובמרבית התחנות, בנוסף לצילום, תוכלו לבצע גם את בדיקת הראיה הנדרשת. במקרים בהם אין בתחנת הצילום בדיקת ראיה, בעת בחירת האופטומטריסט / רופא העיניים שיבצע אותה, יהיה עליכם לוודא כי הוא מורשה לכך מטעם רשות הרישוי.
עם סיום בדיקת הראיה, במידה ותרצו בזאת, תוכלו לבקש מהאופטומטריסט/ית להדפיס עבורכם את תוצאותיה.
לאחר שלבים אלה, ובמידה ואין סיבה ממשית כלשהי, בשלב זה, תשלח לטלפון הנייד שלכם הודעת הסמס שמזמינה אתכם להירשם למבחן התיאוריה. גם אם בקשתכם נדחתה, תקבלו הודעת סמס המבשרת על כך ובה תצוין הסיבה לדחייתה (למשל, חוסר במסמכים רפואיים מסוימים).
כמה עולה הוצאת טופס ירוק?
בניגוד לעבר, כיום, מרבית התהליך הוא בחינם – אין צורך לשלם אגרה, אין צורך לשלם לרופא המשפחה, וגם הצילום אינו כרוך בכל תשלום שהוא. הרכיב היחיד שהינו בתשלום, הוא בדיקת הראיה. עלותה היא 50 ₪ וניתן לבצע אותה בכל אחד מסניפי אופטיקה הלפרין הבאים:
סניף ביג בבית שמש, סניף דיזנגוף סנטר בתל אביב, סניף התמרים באילת, בסניף מתחם פאואר סנטר באשקלון, סניף קניון מלחה בירושלים, סניף העלייה ב’ בצפת, סניף מתחם לב הגליל בטבריה, סניף ישפרו סנטר במודיעין, סניף סוקולוב בהרצלייה, סניף ביג ביקנעם, סניף מערב ראשל”צ, סניף גלובוס סנטר בנתיבות וסניף קריית מלאכי.
כמה זמן תקף טופס ירוק לתיאוריה?
החל מתאריך ה-19.02.2023, תוקפם של הבדיקות הרפואיות והמבחנים העיוניים (מבחני התיאוריה) הוארך, וכיום, הוא עומד על 5 שנים. כלומר, אם במשך חמש השנים הללו לא עברתם את מבחן הנהיגה המעשי ולא הצלחתם, בפועל, להוציא את רישיון הנהיגה שלכם, תיאלצו להנפיק מחדש את הטופס הירוק ואף לבצע בדיקות רפואיות עדכניות. זוהי, בין היתר, הסיבה לכך שכדאי לכם לטפל בעניין הטופס הירוק, ככל הניתן, בסמוך למועד שבו אתם מתכננים להתחיל את לימודי התיאוריה והנהיגה המעשית שלכם, ולא לעשות זאת זמן רב לפני כן.
כמו כן, חשוב לזכור כי הפרטים שמופיעים בטופס הירוק שלכם יהיו פרטיכם הנחשבים למהימנים ועדכניים במשרד הרישוי, ולכן, הם יהיו גם הפרטים אשר יופיעו ברישיון הנהיגה שלכם. במידה וחל שינוי מסוג כלשהו בפרטיכם האישיים במהלך התקופה מהרגע שמילאתם את הטופס הירוק ועד לקבלת רישיון הנהיגה שלכם, חשוב שתזכרו להוציא מהמערכת טופס עם פרטיכם העדכניים. בחלק גדול מהמקרים לא תצטרכו לעבור את כל התהליך מחדש ותוכלו להסתפק בקבלת הודעת סמס כי פרטיכם במערכת עודכנו בהתאם לבקשתכם.