איך בוחרים עדשות למשקפיים?

You are currently viewing איך בוחרים עדשות למשקפיים?

למשקפיים יש השפעה רבה על המראה שלנו ואנחנו מתלבטים ממושכות באיזה סוג מסגרת לבחור, מה יהיה עובייה ומהו הצבע שיחמיא לנו.

זה חשוב, אבל יותר חשוב לבחור בעדשה הנכונה וגם לגביה אנחנו מתלבטים ארוכות: האם כדאי עדשה דקה או עבה, איזה סוג ציפוי וכיצד היא מתאימה למבנה הפנים שלנו.

 

כמה דברים שצריך לשאול בעת בחירת העדשות:

איזה מותג/ טכנולוגיה העדשה?

לרוב תהיה בחירה בין מותג עדשות מקומי למותג עולמי, ואף כמה “דורות”- בין הישן-יותר ועד פסגת הטכנולוגיה.

לכל בחירה יש השפעה על מחיר העדשה: מקומית זולה יותר, וככל שהדור מתקדם – גם המחיר עולה.

  • לבעלי מספרים נמוכים, שמתרגלים למשקפיים בקלות יחסית, מוצר בסיסי (כלומר מקומי מדור קודם) יספיק בהחלט.
  • לבעלי מרשמים מורכבים מומלץ להשקיע בעדשות, ולבחור בטכנולוגיה המתקדמת ביותר שתבטיח איכות חיים.
  • שום שטר כסף שתשקיעו במשקפיים לא שווה את הנייר עליו הודפס, אם המשקפיים לא ישמשו אתכם. לכן וודאו כי יש אחריות על ההסתגלות, וליווי מקצועי בזמן ההסתגלות. לעיתים מציאת משקפיים מושלמים דורשת כמה בדיקות ונסיונות. כולם אמורים להיות ללא תוספת מחיר, זה חלק מהשירות.

 

איזו טכנולוגיה העדשה?

אם ראיתם את הסרטון הקודם – אתם מכירים את המולטיפוקל. אם לא – קראו את המאמר שלנו על מולטיפוקל.

אך יש טכנולוגיות מעניינות נוספות:

  • משקפי אופיס (משקפיים משרדיות) – משלבות טווח ביניים וקרוב.
  • משקפי אנטי פטיג (Anti-fatigue) – משלבות “מניפולציה” על העדשה שמפחיתה לחץ מהראייה ומיועדת לעובדים שעות מול מחשב

איזה סינון קרינה וציפויים מציעים לכם?

מבחינת קרינה יש 2 אפשרויות:

  • סינון סטנדרטי UV400, זה המינימום. עדשה ללא סינון בכלל (נפוץ במיוחד במשקפי קריאה מוכנים) לא כדאי!
  • סינון VU420 – עדשות שנקראת UVPRO420. רמת הסינון הגבוהה ביותר, וכוללת סינון נגד אור כחול הנפלט ממחשבים, טלפונים חכמים ומסכים הסובבים את העולם שלנו.

כמה ציפויים שכדאי להכיר:

  • ציפוי צבע – אחיד או מדורג, שהופך את המשקפיים ל”שמש אופטי”. היום טרנדי (ובצדק!) להוסיף למשקפיים צבע מיוחד כמו ורוד, צהוב וכחול. היתרון בצבעים כאלה שהם אינם כהים כ”כ ונוחים להרכבה בשעות דמדומים ובימי חורף מוצלים.
  • ציפוי אנטי-ריפלקס – מצמצם השתקפויות על פני העדשה. זהו ציפוי אסתטי, המגיע כברירת מחדל על עדשות באינדקס 1.56 ומעלה.
  • ציפוי הידרופובי – מונע הצטברות אדים על העדשה.

 

ברחבי העולם מסתובבים להם מיליוני אנשים המרכיבים משקפיים. יש כאלו אשר חייבים משקפיים בשל לקות ראייה; יש כאלו שנזקקים לעזרה רק בקריאה ויש גם כאלו הרואים במשקפיים “אקססורי” (אביזר או תכשיט) כאשר למעשה אין להם כל צורך במשקפיים.

 

דגמי המשקפיים הקיימים כה רבים וההיצע הוא כה מגוון ונרחב. לעתים יבלה אדם שעות על גבי שעות בחיפוש אחר מסגרת המשקפיים המתאימה לו ביותר – ומשום מה, יקל ראש דווקא בבחירת העדשות, שהן החלק הכי חשוב במשקפיים. עבור כל אלו, בחרנו להכין מדריך קצר על הדרך הנכונה לבחור את עדשות המשקפיים.

 

מדריך התאמת עדשות בהתאם ללקות

במידה ואתם סובלים מלקות ראייה, ואין זה משנה באיזו רמה, עליכם לבחור את העדשות בהתאם לאותה לקות, להלן סקירת סוגי העדשות המתאימות לכל לקות;

  • מרחקי ראייה – מספרי פלוס: מתאים לרחוקי הראיה ואלו הרואים טוב מרחוק מבלי להרכיב משקפיים.
  • קוצר ראייה – מספרי מינוס: עבור אלו הסובלים מקוצר ראייה ויכולים לראות טוב מקרוב גם ללא משקפיים.
  • צילינידר – למי מאיתנו אשר זקוק למתקן תמונה שאינה ממוקדת (בין אם מדובר על ראייה מקרוב או למרחק) עדשות הצילינדר הן הפתרון הנכון.
  • קריאה – ככל שאנו מתבגרים וחוצים את גיל 40, הראייה שלנו מדרדרת ואנו עלולים להזדקק למשקפיים עבור קריאה בלבד.
  • מולטיפוקל – עדשות אלו מיועדות למי מאיתנו הסובל מבעיות ראייה מקריאה ועד מרחק, יבחר בעדשות אלו המתקנות את הל ליקויי הראיה.
  • ביפוקל – אנשים אשר סובלים מבעיות מיקוד קרוב ורחוק ובעלי נתונים שונים, הן למרחק והן לקריאה, ראוי ויבחרו בעדשות אלו המשלבות את הפתרון הכפול לשתי הבעיות.

הטיפים שלנו לבחירת עדשות

אנשים רבים סובלים מבעיות שונות בעקבות התדרדרות הראייה שלהם, יש כאלו אשר בסך הכל זקוקים להקלה במאמצי העיניים שלהם, בעקבות צפייה מרובה במסכים, ולהם יש פתרון מושלם בתצורת עדשות נגד עייפות (אנטי-פטיג). עדשות אלו יקלו על העין המתאמצת כאשר היא צופה במסכים השונים.

 

כמו כן, אנשים אשר חצו את גיל 40 ולא מצליחים לקרוא כמו קודם אך אין להם צורך בהרכבת משקפיים קבועה, ראוי ויבחרו עדשות המתאימות לקריאה במיוחד וזאת על מנת שלא לפתח תלות במשקפיים שלא לצורך. למי מאיתנו, המבלה מספר שעות מול מחשב באופן קבוע, עדשות האינטרוויו יצליחו להעניק שדה ראייה רחב יותר וזה יקל וישמור על הראייה.

 

לסיכום, בחירת משקפיים באופן כללי ועדשות בפרט, היא תהליך אשר יש לעשות בחכמה ובליווי של בדיקה, הבנת הבעיה הספציפית ובחירת עדשה מתאימה. אין ספק כי לכל אחד יש את הפתרון המושלם והמתאים ביותר עבורו; אך אם יש דבר אחד שנרצה שתפיקו מהמאמר הזה, הוא שאל לכם לבחור עדשה, שאינה מתאימה ללקות ראייה הספציפית שלכם. לכן, היוועצו במומחים ובחרו את העדשות הנכונות והטובות ביותר עבורכם.